Fördjupning

Lärarförbundets morgonsoffa om medlemsdialogen

2017-12-05
Lärarförbundet genomförde mellan 8 februari och 31 maj 2017 medlemsdialogen Rätt kurs – för skolan och läraryrket. Syftet med medlemsdialogen var att fungera som en start på Lärarförbundets process mot att besluta om en uppdaterad vision och uppdrag vid kongressen i oktober 2018.
Programledare: Lisa Heino.
Medverkande:
Marie Engström, lärare. Löttingelundsskolan i Täby.
Agneta Jöhnk Direktör, avdelningen för arbetsgivarpolitik SKL
Greta Sundin, HR-strateg AcadeMedia 
Lena Hallengren, riksdagsledamot, Socialdemokraterna
Erik Bengtzboe, riksdagsledamot, Moderaterna
 
Taggar medlemsdialog

Mest sedda

Yrke:Lärare

Lönestatistik och din löneutveckling

83.488 views 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Fördjupning

Så får du koll på din arbetstid

54.747 views 2012-10-24

Regionombudsman Sally Gordon på Lärarförbundet reder ut begreppen kring lagar och avtal om arbetstid för lärare samt varför frågan är så viktig att börja diskutera och hur man kan göra det.Se även den senaste filmen om lärares arbetstid, "Så får du koll på din arbetstid" Intervjun ingår i Lärarförbundets medlemsaktivitet Lärarmötet, filmen är tänkt att fungera som en inspiration till fortsatta samtal mellan lärare kring detta tema. Vill du se filmen och diskutera tillsammans med lärarna på din arbetsplats? Genomför då Lärarmötet på arbetsplatsen! Stöd kring upplägg, hur du kan genomföra samtalen och de andra filmerna finns på länken nedan. Där kan du också läsa mer om Lärarmötet och kommande teman. http://lararforbundet.se/lararmotet

Fördjupning

Så fixar du lönesamtalet!

39.014 views 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer.